Dog training Amsterdam voor een correct luisterende hond

Dog training is onmisbaar als je wilt dat jouw hond bekend wordt met verschillende basiscommando’s. Daarnaast kan deze training ook hulp bieden als jouw hond ongewenst gedrag vertoont of niet goed is gesocialiseerd. Dog training is geschikt voor honden van alle leeftijden. Daarnaast is het trainen van de hond ook noodzakelijk bij het beoefenen van verschillende hondensporten. Hierbij kun je denken aan behendigheidsporten zoals bijvoorbeeld agility. Maar, in de meeste gevallen wordt er gebruikt gemaakt van dog training om de hond een stabiele basis mee te kunnen geven in de opvoeding, of om probleemgedrag te kunnen voorkomen, verhelpen of corrigeren. Dog training is niet alleen gericht op de hond zelf. Ook als baasje weet je na het volgen van een dergelijke training meer over het gedrag van jouw hond. Dit versterkt de onderlinge vertrouwensband waardoor de non-verbale communicatie tussen jou en je hond wordt verbeterd.

Dog training via een hondenschool

Dog training kun je volgen via een hondenschool of een particuliere hondentrainer. Zij hebben veel ervaring met honden die ongewenst gedrag vertonen zoals bijvoorbeeld het negeren van commando’s, het trekken aan de lijn tijdens het wandelen of zelfs agressief gedrag tegen gezinsleden of andere dieren. De lessen kunnen in groepsverband worden gegeven, maar ook privé trainingen worden door de meeste hondenscholen wel aangeboden. Deze privé lessen zijn nodig als jouw hond bijvoorbeeld extra ondersteuning en aandacht nodig heeft bij bepaalde onderdelen. Maar, ook als jouw hond moeite heeft met de concentratie, snel is afgeleid of niet goed functioneert binnen een groep honden is het aan te raden om gebruik te maken van een privé training.

De voordelen van dog training

Dog training is erop gericht om jouw hond van een stabiele basis voor de toekomst te kunnen voorzien. Er worden commando’s aangeleerd en de hond wordt bekend gemaakt met wat wel of juist niet acceptabel is in zijn of haar gedrag. Zo kun je later niet alleen profiteren van een hond die goed onder appèl staat, maar ook van een dier dat prettig en sociaal is in de omgang. Dog training brengt ook jou als eigenaar voordelen. Je leert ongewenst gedrag van de hond niet alleen sneller herkennen, maar kunt deze ook op de juiste manier corrigeren. Dog training heeft daarmee een positieve invloed op de band tussen jullie beiden. Daarnaast is hondentraining onmisbaar om het welzijn van de hond te kunnen waarborgen.

 

Meer informatie over Dog Training vindt u bij YouDog

Dog training Amsterdam

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.