Hovenier

Hovenier met passie

Voordat ik hovenier was heb ik jarenlang in de accountancy gewerkt. Ik heb dit eigenlijk nooit echt leuk gevonden. Ik vond het daarentegen wel erg leuk om in de tuin bezig te zijn. Elke vrije uur die ik had spendeerde ik om in onze tuin te werken. Mijn buren zagen dit ook en vonden het erg mooi wat ik deed. Er kwam dan ook een moment dat ze aan mij vroegen of ze me misschien in konden huren om hun tuin ook te onderhouden. In eerste instantie vertelde ik ze dat ik hier eigenlijk geen tijd voor had omdat ik zo druk was op werk. Op werk begon dit wel steeds meer aan me te vreten. Ik vond de accountancy steeds minder leuk worden en dacht steeds vaker om hovenier te worden. Na lang getwijfeld te hebben heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik heb de klusjes van mijn buren aangenomen en ben minder gaan werken in de accountancy. Ik merkte al vrij snel dat dit een goede keuze was en begon steeds meer klusjes aan te nemen.

Carrièreswitch

Toen ik merkte dat ik het echt heel leuk vond om in de tuin te werken en hier zeker wel mijn baan van wou maken, ben ik meer klusjes aan gaan nemen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik volgeboekt was en op dat moment besloot ik ook om te switchen van baan. Ik verhuur de/verhuur mezelf dan ook als hovenier. Ik moet zeggen dat de opdrachten binnen blijven stromen en dat ik tot nu toe alleen maar tevreden klanten heb. Ik ben echt super blij met mijn keuze die ik toen der tijd heb gemaakt. Ik ga eindelijk weer elke dag met plezier naar het werk en dat was iets dat ik echt had gemist.

De boekhouding die erbij komt kijken

Omdat ik voor mezelf werkte moest ik me nog wel bezig houden met mijn boekhouding. Dit was dan ook iets waar ik steeds heel erg tegen opkeek om te moeten doen. Omdat ik juiste ontspannen mijn werk als hovenier wou doen besloot ik vrij snel om veel boekhoudwerk uit te besteden. Hierdoor kon ik mij focussen op mijn carrière als hovenier. Het uit handen geven van de boekhouding gaf me erg veel rust en heeft er ook voor gezorgd dat ik enorm snel ben gegroeid. Ik heb in te tussentijd al twee man aangenomen en heb nog steeds erg veel plezier in mijn werk.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.