Kindercoach Ijsselstein voor gepaste ondersteuning

Kindercoach IjsselsteinEen kindercoach biedt kinderen vanaf zes jaar laagdrempelige, praktische en kortdurende begeleiding. Soms zitten behalve volwassenen ook kinderen niet lekker in hun vel. Dit komt tot uiting door bijvoorbeeld veelvuldig buikpijn, veel piekeren en onzekerheid.

Wat zijn de kwaliteiten, mogelijkheden en talenten van een kind

Net als bijna andere vormen van coaching is de coaching gericht op de antwoorden die in het kind zelf zitten. Een kindercoach gaat oplossingsgericht te werk en kijkt met name naar de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden die een kind in zich heeft. Op die manier wordt geprobeerd een kind meer zelfvertrouwen te geven en bovendien leert een kind zo ook zichzelf beter kennen. En zelfkennis is de sleutel tot succes. Doel van de coaching is uiteraard een blij en gelukkig kind.

Onzeker, verlegen, faalangst en driftbuien

Is je kind onzeker of heel erg verlegen? Komt je zoon of dochter heel slecht in slaap en piekert je kind en maakt hij of zij zich overal zorgen om? Worden emoties moeilijk geuit en is je kind vaak verdrietig? Denk je dat er sprake is van faalangst en is er weleens sprake van driftbuien? Of word je kind gepest? Het zijn allemaal redenen om een afspraak met de kindercoach te maken.

Coaching moet altijd bij het kind passen

Groot verschil tussen het werk van een coach voor kinderen en een andere coach of therapeut is dat de manier van werken van een kindercoach altijd bij het kind moet passen. Bij andere coachingstrajecten is dit vaak omgekeerd. Er wordt wat betreft kindercoaching dus altijd gekeken naar wat je zoon of dochter echt nodig is. En op die vraag wordt de begeleiding aangepast.

Focus verschuift van ‘probleem’ naar zelfkennis

Het is een gegeven dat wanneer een kind in zijn eigen kwaliteit leert te geloven, de focus verschuift van ‘problemen’ richting zelfkennis. Zelfkennis speelt dan de hoofdrol en het probleem is dan veel minder een probleem. Het werk van de kindercoach neemt gemiddeld genomen zo’n drie maanden in beslag met gemiddeld ongeveer acht sessies.

Ga voor een vast traject of betaal per uur

Doe je een beroep op een coach, dan krijg je te maken met verschillende manieren van werken. Zo ga je bij de een kindercoach een traject in waarvoor een vast tarief gehanteerd wordt en heb je aan de andere kant coaches die met een uurtarief werken. Gemiddeld genomen vraagt een coach tussen de vijftig en vijfenzeventig euro voor een uur coaching. Coachpraktijk-vlinders geeft coaching voor kinderen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.