Teststrips diabetes zijn heel belangrijk

Teststrips Diabetes

Bent u sinds kort diabetespatiënt of bent u er pas kort geleden achter gekomen dat u diabetes hebt? Dan zal er de afgelopen tijd een hoop informatie op u af gekomen zijn over procedures, metingen, levensstijlen en voeding. Misschien wel zoveel informatie dat u het moeilijk vindt om het allemaal te onthouden. Dat is heel begrijpelijk en normaal! Vooral het prikken van bloed en doen van suiker metingen kan wel eens verwarrend of spannend zijn.

Teststrips diabetes

Er zijn natuurlijk diverse soorten diabetes en bij elke vorm worden er andere dingen van u verwacht. Diabetes kan ook leeftijdsgebonden zijn, dus in sommige gevallen zijn de nieuwe diabetespatiënten al in de zeventig of tachtig. In die gevallen, maar ook voor anderen die onzeker zijn over het prikken van de suiker, kunt u kiezen om wat teststrips diabetes mee te nemen, zodat u thuis kunt oefenen. Deze strips vertellen u met behulp van indicatoren hoe uw bloedsuiker is en of u dus bij moet spuiten of niet. Door dit van te voren te oefenen met onze teststript weet u zeker dat er geen problemen gaan zijn wanneer u straks voor het echt gaat prikken en meten. Want juist meten is erg belangrijk om een hoge suikerpiek of een hypo te vermijden. Vooral voor oudere, vaak onzekere, patiënten is het goed als ze al een aantal keren kunnen oefenen voordat ze echt gaan meten en spuiten.

Startset diabetes

In sommige gevallen vindt een nieuwe patiënt of de familie van de patiënt het fijn om een startset diabetes te bestellen. Hierin vindt u namelijk alle informatie die u nodig heeft als patiënt en als familie. Wanneer dient er gemeten te worden, wat houdt dit in, wat zijn goede metingen en wat zijn minder goede metingen? Welke cijfers dienen er uit de meting te komen. Dit zijn allemaal belangrijke vragen die gesteld worden als iemand nieuw is in diabetes.

Ook zit er bij een startset een oefen prikker en wat teststrips, zodat je de metingen kunt oefenen en kunt kijken hoe deze metingen uitkomen en wat die dan betekenen. In de uitgebreide handleiding vindt u ook wat uw familie kan doen om u te helpen in het geval van een hypo of hoge suiker. Hierin staan ook tips en trucs voor een voedingspatroon of levensstijl die bevorderlijk is voor een ziekte als diabetes. Voor verdere vragen over diabetes of de metingen kunt u ook altijd terecht bij een arts of uw contactpersoon in bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.