Waar moet je op letten bij het gebruik van een E-sigaret?

E-sigaretIn dit artikel gaan we het hebben over waar je op moet letten bij het gebruiken van een E-sigaret. Lijkt het jou interessant om hier meer over te weten te komen? Dan adviseren wij je om vooral verder te lezen. Als je gebruiker bent is het in ieder geval wel verstandig!

Diverse aandachtspunten bij gebruik van een E-sigaret

Voor je begint vul je je E-sigaret uiteraard voor het eerst. Nadat je de sigaret gevuld hebt met liquid is het erg belangrijk dat je deze voor 2 minuten lang rechtop weg zet. Doe je dit niet, dan zal de liquid niet goed in de lontjes, ook wel wicker genoemd, kunnen trekken. Dit veroorzaakt een verbrande smaak bij inhalering. Als dit het geval is zul je het verdampertje (coil) direct moeten verwisselen. Bij het vervangen van het verdampertje hoor je de bovenstaande instructies ook op te volgen.

De levensduur van het verdampertje (coil)

Hoelang gaat een verdampertje nu precies mee? Normaal gesproken is de gemiddelde levensduur zo’n 1 a 2 weken. Je kunt bepalen of deze nog goed is door te proeven. Het zit hem in de smaak. Als de E-sigaret nog goed smaakt is de coil goed voor gebruik. Als er minder smaak of damp uit de E-sigaret komt weet je dat deze toe is aan vervanging. Het maakt niet uit of je een verdampertje hebt uit een andere prijscategorie. Het geldt namelijk voor elke coil, maakt niet uit of deze goedkoop of duurder was. In andere woorden zit er dus geen verschil tussen de verdamper tjes. Iedere verdamper gaat zo’n 7 tot 14 dagen mee en dit kun je bepalen aan de smaak. 

Touwtjes in de E-sigaret

Als je goed kijkt naar een E-sigaret kun je een aantal touwtjes zien zitten. Deze moet je ten alle tijden laten zitten. Trek ze er dus niet uit! Deze touwtjes kun je namelijk vergelijken met lontjes. Zonder de lonten kan de E-sigaret niet werken. De lontjes zullen namelijk zorgen voor verdamping van de vloeistof. Je zou het kunnen vergelijken met vuurwerk. Je hebt een mooie vuurwerk pot gekocht. Deze zul je moeten aansteken bij de lont. Deze zit meestal achter een plakkertje verstopt. Als je deze lostrekt van het vuurwerk kun je het niet meer aansteken en heb je het voor niets aangeschaft. Dit werkt net zo bij de E-sigaret. Laat de touwtjes dus zitten!

Geef een reactie

Your email address will not be published.