Wat moet je weten over homeopathie

Homeopathie

Homeopathie is al vele generaties lang het onderwerp van een groot debat. Er zijn mensen die ervan overtuigd zijn dat homeopathie het antwoord is op hun kwalen. Er zijn de sceptici die schreeuwen dat om het placebo-effect gaat. Om je eigen mening te kunnen vormen zijn er een aantal zaken die je moet weten over homeopathie..

Het gebruik van homeopathie

Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt homeopathie al voor zelfbehandeling. Homeopathische geneesmiddelen worden steeds populairder omdat ze voor veel mensen natuurlijk, praktisch, gebruiksvriendelijk en effectief zijn. Opgemerkt moet worden dat deze behandelingen veel minder chemische elementen in het milieu afgeven.

De effectiviteit van homeopathie

De controverse over homeopathie is meer dan 200 jaar oud en is nog niet voorbij. Veel studies over dit onderwerp hebben de effectiviteit van dit alternatieve medicijn bevestigd of weerlegd. Feit is dat steeds meer mensen het gebruiken en overtuigd zijn van de effectiviteit. Vooral homeopathie voor baby’s en kinderen is populair. Veel jonge ouders hebben de reflex om zich op homeopathie te richten voor kwaaltjes bij hun kinderen.

Homeopathie voor alledaagse kwalen

Homeopathie is effectief bij ziekten van het spijsverteringsstelsel, zoals een opgeblazen gevoel, problemen met het spijsverteringsstelsel, brandend maagzuur en diarree. Voor psychische aandoeningen kun je ook homeopathie gebruiken om te voorkomen dat je veel en lastige behandelingen moet ondergaan. Er zijn middelen om angst, slapeloosheid en milde depressie te behandelen. Homeopathie wordt aanbevolen voor verschillende aandoeningen, zoals artrose of fibromyalgie. Je kunt ook kiezen voor homeopathie om menstruatiepijn te behandelen of menopauze aandoeningen zoals opvliegers, vaginale droogheid, stemmingswisselingen en verminderd libido te behandelen.

Angst, stress, slaap

Soms kan het leven stressvol zijn, milde of ernstige angst veroorzaken en niet in slaap vallen. Angst is niet onvermijdelijk. Homeopathische geneesmiddelen zijn meestal een goede oplossing om stresssymptomen te bestrijden en je te helpen weer rustig in slaap te vallen.

De voordelen van homeopathie

Homeopathie heeft veel voordelen. Voor beginners is de behandeling eenvoudig. Welk kind houdt niet van Arnica korrels bij hoesten? Er zijn geen contra-indicaties, geen bijwerkingen bij de homeopathische behandeling. Er is geen risico op verslaving. Je kunt een behandeling zonder recept bij een apotheek kopen. Voor kleine kwalen die niet al te ernstig zijn, kun je homeopathie kopen zonder langs te gaan bij de homeopaat.

Zijn er nadelen aan homeopathie

Uitgaande van zijn beperkingen heeft homeopathie enkele nadelen. Niet elke pathologie kan met homeopathie worden behandeld. Je moet jezelf kennen en geduld hebben. In vergelijking met traditionele geneeskunde duurt de homeopathische behandeling langer.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.